Beslenme Dostu Okuluz

Beslenme dostu okul ünvanına sahibiz

Bir ana öğün ertesinde meyve yemek, sindirim sırasında diğer gıdalar ile birleştiğinde midede mayalanmaya neden olabilir bu da hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sindirim rahatsızlıklarına neden olabilir .

Anasayfa » Beslenme - Diyet » Çocuklarda Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı

Çocuklarda Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı

Meyveler ve meyve suları çocuk gelişiminde önemli bir yere sahip. Besin piramidinde beş ana besin grubundan birini meyveler oluşturuyor. Günde 1600 kalori alan çocukların (1-4 yaş arası) günde iki kez meyve tüketmesi, günde 2800 kalori alması gereken çocukların (10-18 yaş arası) günde dört kez meyve yemesi öneriliyor. Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Ayşe Sokullu ve Dr. Fatma Ela Tahmaz meyve sularının çocuklar için neden gerekli olduğunu vurgulayarak meyve ve meyve sularının önemini anlatıyor.

Sebze tüketimi miktarı kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Yetişkinler için günde 1-2 porsiyon sebze yemeyi ve mutlaka 2 porsiyon salata tüketmek gerekir.

Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için en önemli faktör doğru beslenme. Bunun için dikkat edilmesi gereken noktaları ...

okul öncesi öğretmeni öğretmeni Elanur KORKMAZ koordinesinde Gökkuşağı anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı "sağlıklı besleniyorum" panosu

merdivenlerin cıkış koridoruna temzilik panoları astık

Anasınıfı öğrencilerimizin hazırladığı beslenme panosu