Nis

Değerli öğrencilerimiz bu hafta yağış olmadığından dolayı lütfen herkes kendi ağacına az miktarda bahçedeki çeşmeden su versin...

Nis

YEDİNCİ VE SEKİZİNCİ SINIFLARIN VOLAYBOL MAÇI SAAT 11.00 DE OLACAKTIR.

Nis

BUGÜN OKULUMUZ DA BEDEN EĞİTİMİ HOCAMIZIN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU VOLEYBOL VE FUTBOL MAÇLARI VAR

Nis

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN OKULUMUZA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Nis

2020-2021 Eğitim Öğretim yılının 2. yarısının 7. haftasının sonuna geldik, iyi tatiller

Nis

Mesafe kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir.

Nis

1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı.

Nis

1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Genelde şaka gününde insanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir.

"Kütüphaneler, medeniyetin ilerlemesini sağlayan kurumsal yapılardır"

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.

Gökkuşağı anasınıfı'nda okul öncesi öğretmeni Elanur KORKMAZ'ın seslendirdiği masallarda 32. masalımızı okuduk.

TİYATROLAR ŞİİRİ

Sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. (Kemal Atatürk)

Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik kutlamalarda yer almaktadır. En önemli etkinliklerden biri, dünya çapında başarı kazanmış bir tiyatro oyuncusu, yönetmeni veya yazarın yazdığı evrensel bildirgedir. İlk bildirge 1962'de Jean Cocteau tarafından yazılmıştır.

Jean Cocteau ilk bildirgenin yazarıdır. 1993'te Venezuela ITI Merkezi 1962'den 1993'e kadar yayınlanan tüm bildirgeleri biri özgün dillerinde, diğeri İspanyolca olmak üzere iki antoloji halinde yayımlamıştır. Uluslararası Bildirge'nin yanı sıra, ITI dünyanın hemen her yerinde büyük gösteriler ve festivaller düzenlemektedir. Bu etkinliklerin tamamı ITI Resmi Sitesi'nde görülebilir.

ATAOL BEHRAMOĞLU
YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR ŞEY VAR