Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu hafta Oğuzların geleneklerini, yaşantılarını ve çeşitli olaylar karşısındaki tutumlarını anlatan Dede Korkut Hikâyelerini okuyup " Dede Korkut Hikayeleri" konulu hikaye yarışması için hikayeler yazdık ve pano hazırladık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anadolu Türkçesinin oluşumuna ve edebi bir dil haline gelmesine büyük katkıları olan mutasavvıf ve halk şairi Yunus Emre'nin sözlerinden  ve şiirlerinde kullandığı sözcüklerden oluşan bir pano hazırladık..

1.DÖNEM 2.YAZILI SINAV TARİHLERİ

Ekm

Eğitim, uygarlıkların vazgeçilmez gereksinimidir. Eğitimin amacı, insan ve toplum yaşamını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, zenginleştirmek, iyileştirmek, kişiyi ve toplumu mutlu kılmaktır. Eğitimde atılan her bir adim, toplumun duyarlılık bilincini, yaratıcılığını, akilci düşünme gücünü, doğal yeteneklerini ve becerilerini geliştirmek için gereken gücü artırmaktadır.
Doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdinin ve her kesimin kuşkusuz iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bu uğurda öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi amacı ile Sivil Savunma Kulüp öğretmenimiz Emre BARMAN koordinesinde tatbikatımızı icra ettik

Ekm

Her yıl düzenlenen etkinlikler ile kutlanan ve esnaf kültürünün temeli olan Ahiliği anlatmaya ve ne olduğunu minklerimize anlatıp, okul öncesi öğretmeni Elanur KORKMAZ organizasyonu ile çeşitli etkinlikler düzenledik.

Ekm

Hayvanları korumak ve onların da sahip olduğu haklara yönelik farkındalık yaratmak için 1931'den beri her yıl 4 Ekim'de bütün dünyada Hayvanları Koruma Günü kutlanır. Kutlamaların amacı evlerimizdeki, sokaklarımızdaki, çiftliklerimizdeki ve doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları korumak ve onların bizler için önemini herkese benimsetmektir.Okulumuzda Belirli Gün ve Haftalar kapsamında 2-A Sınıf Öğretmeni Erdi DEMİREL koordinatörlüğünde  4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kutlandı.

FEN BİLİMLERİ DERSİNDE YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER

Fen Bilimleri öğretmeni Bekir ARSLAN ve 6-A sınıfı tarafından hazırlanan  Güneş Sistemi ve Tutulmalar ünitesi ile ilgili  ders içi etkinliklerimiz.

Eyl

Derslerde  aktardığımız bilgilerin yanında yaptığımız projelerle de öğrencilerimizin derste öğrendikleri bilgileri gerçek hayatta bizzat uygulamaları amacıyla  Dürüstlük Bakkalı projesini başlatmış bulunmaktayız. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz  doğruluk, dürüstlük ve güvenilirlik gibi birçok manevi değerlerini uygulayarak öğrenecekler.

Projenin hazırlanmasından, uygulama aşamasına kadar emeği geçen 3- A Sınıf  Öğretmeni Meryem DOĞAN'a

teşekkür eder başarılarının devamınız dileriz.

Eyl

İlköğretim haftası tüm öğretmenlerimizin destek ve katılımıyla büyük bir coşku ile kutlandı.

Eyl

Her yıl okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk haftası İlköğretim Haftası etkinlikleri ile başladı. Sınıf içi oryantasyon çalışmaları ile birlikte uzun zamandır okulundan ayrı kalan okul öğrencileri, okul ve sınıf kurallarını pekiştirici çalışmalar yaptı.

May

Okul öncesi öğretmeni Elanur KORKMAZ koordinesinde gerçekleştirdiğimiz iş sağlığı ve güvenliği şarkımız...

Nis

Kadir Gecesi'nin ülkemiz ve gönül coğrafyamız için hayırlar getirmesini temenni ediyor, Yüce Rabbimizden, mazlumların, masumların hedef alındığı her yerde; barışa, esenliğe ve selamete vesile olmasını diliyorum.

Nis

Gözeler köyü'nde 23 Nisan "Çocuk Festival'i"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi İlimiz Merkeze bağlı Gözeler Köyü'nde bulunan Borsa İstanbul Gözeler Haraba İlkokulu/Ortaokulu' nda da coşkuyla festival olarak kutlandı.

23 Nisan 2022 Cumartesi günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Festivali (Kutlama Programı) , okulun bahçesinde saat 09.00'da başlayıp aynı gün saat 13.00'e kadar devam etti, öğrencilerin gönüllerince eğlenip çoştuğu festival, haftasonu olmasına karşın öğretmenler, velilerin, köylülerin yoğun katılımı ile doyasıya eğlenceli gerçekleşti.

Törenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Ardından Borsa İstanbul Gözeler Haraba İlkokulu ve Ortaokulu Müdürümüz Murat KILIÇ'ın koltuğunu bir günlüğüne devrettiği okulumuz 5/A sınıfı öğrencisi Ecrin GÜR, okul müdürü ünvanı ile günün anlam ve önemini belirten konuşması büyük ilgi uyandırdı ve 23 Nisan Festivalı konseptli hazırlanan festivale başladı.

2022 yılı Ramazan ayı imsakiyemiz