T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Gözeler Haraba Ortaokulu

İlköğretim Haftası

Her yıl okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk haftası İlköğretim Haftası etkinlikleri ile başladı. Sınıf içi oryantasyon çalışmaları ile birlikte uzun zamandır okulundan ayrı kalan okul öğrencileri, okul ve sınıf kurallarını pekiştirici çalışmalar yaptı.

İlkokul öğrencileri eğlenceli şarkılara eşlik ettikleri Karaoke etkinlikleri gerçekleştirdiler. Sahnede birlikte şarkı söylen, dans eden öğrenciler eğlenceli vakit geçirdiler. Yapılan yarışmalar ile grup çalışmalarının ön plana çıkması, öğrenciler açısından birlikte oyun oynamanın ve birlikte olmanın önemi vurgulandı.

İlkokul kademesinde ilköğretim haftası 'Dansın Renkleri' etkinliği ile sonlandırıldı. Öğrenciler yapılan etkinlikte müzikler eşliğinde dans ederek resimler çizdiler. 

Ortaokul kademesindeki öğrencilere yönelik ilköğretim haftasında okula uyum çalışmaları kapsamında öğrencilerin birbirlerini tanımaları ve kaynaşmaları adına çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İlköğretim Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ile yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımı ile öğrencilerin öz benliği, iletişim, yaratıcılık, problem çözme ve karar verme becerileri geliştirebilmeyi hedeflemektedir.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.09.2022 - Güncelleme: 15.09.2022 11:46 - Görüntülenme: 119
  Beğen | 2  kişi beğendi