Sosyal etkinlikler

**İl Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarına üye olarak katılan müdür ve öğretmenlere, yılda en fazla üç defa olmak üzere katıldıkları her bir toplantı için 300 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı yılın Ocak ayında geçerli olan aylık katsayı ile çarpımı tutarında huzur hakkı ödeniyor.

2018 - 2019 eğitim öğretim yılı İlimiz geneli resmi /özel  lise ve dengi okullarda görev yapan rehberlik öğretmenlerine yönelik

20471 sayılı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği´ne göre destek eğitim odalarında eğitimcilerin görev alabileceği ve alamayacağı 25. maddede belirtilmiştir. Daha önceden okul öncesi öğretmenleri destek eğitim odasında görev alamıyorken, şu anda yürürlükteki yönetmelik hükümleri gereğince okul öncesi öğretmenleri de destek eğitim odasında görev almaktadır. Yönetmeliğe göre destek eğitim odasında görev alabilecekler;

KISA BİR HİKAYE...

1. Bu konudaki çabanı çok beğendim.

Çocuklarımız her zaman her şeyi mükemmel yapamazlar. Her yaptıklarını övmek, kendilerini doğru değerlendirmelerine engel olur. Çizdiği basit bir resmi sanat eseri gibi övmek yerine resim yapmakla ilgili çabasını övmek onun motivasyonunu artırır. Hayal kırıklıklarını önler.

Hayat müziksiz ve hareketsiz geçmez. Çocukluktan itibaren müzik ve hareket her insanın doğasından gelmektedir.

MEB Anahtar Uygulaması

MEBBİS Kişisel Kullanıcı adı ve şifresi ile erişilebilmesi adına gerekli çalışmalar yapılmıştır.

Bu çalışmalar neticesinde MEBBİS Kişisel Kullanıcısının önemi artmış ve bilgi güvenliği

açısından kişisel şifrelerin korunması çok daha elzem hale gelmiştir.

Kas

Çocuklarımızın ilk okula başlamadan önce öğrenmesi ve kazanması gereken şemalar vardır. Şemalar çocukların zihinlerinde oluşturdukları anlam haritalarıdır. Örneğin; bir çocuk kediyi kafasında 4 ayaklı tüylü varlık olarak şemalandırırsa (anlamlandırırsa) diğer hayvanları da bunun üzerinden öğrenme algısına yerleştirebilir.

Kas

Akıl ve zeka oyunları; çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Zeka oyunları çocuklara; çabuk karar verme, sonrakini düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Bu oyunlar çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olur. Planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi, olaylara ve durumlara nasıl farklı açılardan yaklaşılabileceğini öğretir.

Kas

Kalsiyum yönünden yetersiz beslenme çocuğun çeşitli salgın hastalıklara daha çabuk yakalanmasından, zeka gelişimine kadar pek çok konuda etkin rol oynuyor. Süt başta olmak üzere kalsiyum ağırlıklı beslenme ise çocuğun ilerleyen dönemlerde yaşam kalitesini yükseltiyor ve sağlığını bozabilecek diğer etmenlere karşı da güç kazanmasını sağlıyor. Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü´nden Uz. Dr. Dicle Çelik, "28 Eylül Dünya Okul Süt Günü" kapsamında süt tüketiminin önemi ve çocuklarda kalsiyum eksikliğinin neden olabileceği rahatsızlıklar hakkında bilgi verdi.

Kas

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ NASIL OLMALIDIR?

Anne, baba ve eğitimciler çocukların konuşmalarını çok isterler. Konuşmanın temelinde ise dil oldukça önemli bir yere sahiptir.

"Önce Yaya Uygulaması"

Kas

İçişleri Bakanlığının ilgili yazı gereği ile; Müdürlüğümüz 2018/2019 Eğitim ve Öğretim yılını ülkemizin geleceği olan çocukların ve gençlerin, huzur ve güven içinde geçirebilmesi büyük önem taşımaktadır.

Kas

Türkiye geneli web sitesi kullanan 51512 okul arasindan okulumuzun bu gun ki sıralaması 76.sı Oldu