Sosyal etkinlikler

Şbt

Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+ Programında yer alan KA1- Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projeleri kapsamında örgün eğitim, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi kurumlarında çalışan öğretmen ve idareciler belirledikleri konularda yurtdışında eğitim almak üzere proje yapabilirler.

Ara

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

Ara

BİLSEM grup tarama sınavlarının tarihi, 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında olacak. Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan tarihinde açıklanacak.

Ara

Beşi bir yerde idi, beş yazarımız Sıddık Ertaş, Prof. Dr. Cüneyt Issı, Hüseyin Akın, Arzu Kadumi ve Şule köklü bir kütüphanede öğrencilerimizle bir araya geldi. Çocukluk ve öğrencilik yıllarını nasıl renklendirdiler? Neler okudular, kimleri okudular, nasıl yazdılar? Bu soruların cevabını aradılar Sultanbeyli Mustafa Kutlu Kütüphanesinde. Çeşitli liselerden gelen gençlere önce kendilerini anlattılar, sonra gençlerle sohbet ettiler. Hem bizi hem de öğrencilerimizi keyifli bir kitap yolculuğuna çıkardılar.

Ara

okul önleri ve yakın çevresini de görecek ve kayıtlara kolluğun ulaşımına imkan verecek şekilde; asgarî şartları ( en az 2 mp poe özelliği olan, full hd (1920X1080) çözünürlük, gece görüşlü kamera, en az 16 kanallı, 12 tb depolama destekleyen, internet üzerinden izlenebilen kayıt cihazı ve en az 30 gün kayıt yapabilecek 7X24 kayıt özelliği destekleyen harddisk ) taşıyacak güvenlik kamera sistemlerinin okullarımıza bir an önce kurulması ya da var olan kamera sistemlerinin bu şartlara eriştirilmesi yönündeki çalışmaların ivedilikle yapılması;

Ara

CİMER başvurusunda belirtilen 34 LLG 912 ve 34 JM 6064 plakalı araçların Okulunuzda,

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Bingöl Öğretmen ve Yönetici Akademisi projesi ile Anadolu Vakfı'nın Değerli Öğretmenim projesi kapsamında Merkez, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda seminerler gerçekleştirildi.

Ara

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı, eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaaslan, dernek üyelerine ilkyardım eğitmeni Başar Aktulun tarafından ilkyardım eğitiminin verildiğini söyledi.

Ara

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilecek sosyal konutların yapılacağı ilçeler netlik kazanmaya başladı. Dar gelirli aileler için ülke genelinde yapılacak konutlardan Bingöl'e 400 adet ayrıldı. 1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanan projeye göre, ilk etapta Bingöl'ün Yedisu İlçesine 106 sosyal konut yapılacak.

Ara

Meteoroloji, Doğu Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Antalya, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Muş, Şırnak ve Bitlis'te yağış beklendiğini söyledi.

Ara

Dijital dünyayı güvenle keşfeder hale gelmek için yola çık.

Ara

Poliglot Sid Efromovich, yabancı bir dil öğrenmeye çalıştığımızda karşımıza çıkan problemleri aşabilmemiz için 5 teknikten bahsediyor

Ara

Pek çok anne baba çocuğunu sabah okula bırakır, gün sonunda okuldan alır. Aradaki zamanda çocuklarının pek çok şey yaşadığını tahmin eder ama tam olarak bilemezler. Kitaplar, sınavlar ve ders etkinlikleri dışında çocuğunuz okulda ayrı bir dünyada gelişmeye devam eder ve sınıfta küçük bir insana dönüşür. Anne babaların çocuklarıyla daha iyi ilişki kurabilmeleri ve onların günlük deneyimlerini daha iyi anlayabilmeleri için bir öğretmen, sıradan bir okul günüyle ilgili, pek çok ebeveynin farkında olmadığı ama farkına varması gereken dokuz şeyi paylaşıyor.

Ara

Bir şey yapmanız gerekirken başka bir şeyle oyalanmak, hep var olan bir problemdir. Pek çok çocuk, ergen ve yetişkin, ne kadar iyi niyetli olsalar da başladıkları bir işin sonunu getiremez. Bu, insanların beklentilerini nasıl belirlediği, başarıyı nasıl algıladığı ve nasıl yaşadıklarıyla ilgili bir şeydir. Güçlükler aynı zamanda bir insanın dayanıklılığıyla, duygularıyla, motivasyonları ve kendilerine güvenleriyle de ilgilidir.

Ara

MEB, özel milletlerarası okulların öğrenci iş ve işlemlerini elektronik ortama taşıyacak ve bu alanın daha sağlıklı denetlenmesine olanak sağlayacak "Milletlerarası Okullar Bilgi İşletim Sistemi"ni uygulamaya aldı.