T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Gözeler Haraba Ortaokulu

Otistik öğrencileri desteklemek için üç altın kural

 

Çocuklarda otizm belirtileri
Kısmen, bu otistik gençleri desteklemenin belli bir yolunun olduğu yanılgısına bağlı.

 

"Bazı okullara gidiyorum ve size geçen yıl Jane'e otistik olan öğreticilere öğrettiği gibi otistik bir çocuğa nasıl destek vereceklerini bildiklerini söyleyecekler, hangi noktada sadece sizin gibi ne hakkında konuştuğunuzu bilmediğinizi gösterdiğini söyleyebilirim. Jane için çalışanların Johnny için çalışacağını varsayıyorlar.

"Tüm otistik insanlar için işe yarayan bir şey asla elde edemezsiniz. Her şey, kişinin otistik olduğunu anlamakla ilgilidir, bunun, öğrettiğiniz standart yolların çoğunun etkili olamayacağı ve daha sonra bu öğretim yollarını bireysel otistik ihtiyaçlara uyarlamaya çalışmak olduğu anlamına geldiğini anlamak. "

Otizmi olan çocukları tanımlama
Çocukların başarısız olmasının bir başka yolu da, onları otistik olarak tanımlamamaları.

"Gün boyunca geçmesi gereken maskeleme davranışını benimseyen, ancak okulda hissettiği altta yatan endişeyi ortadan kaldırmayan bazı otistik çocuklar alıyorsunuz. Öyleyse sahnelerin ardında olan şey, öğretmenin gördüklerinden çok farklı olabilir ve o çocuk eve gidebilir ve kaygıları sadece başa çıkamadıkları bir seviyeye çarptığında evi mahvedebilir "diyor.

"Elbette, eğitim açısından bakıldığında, neden tüm sorunların evde olduğu varsayılırsa (varsayım yapıldığında) bunun ev ortamı olması gerektiğini anlıyorum, ancak neredeyse her zaman gün boyunca endişe yarattığı ve çocuk evde bu endişeyi gösterecek kadar rahat hissediyor.

"Çok sayıda ebeveynin evde olanları, özellikle de okulda davranış olmadığında, okullarla iletişim kurmakta çok zorlandığını biliyorum. Ancak ebeveynlerin inanılması gerekiyor - bu şeyleri telafi etmiyorlar. "

Otizm desteği
Okulların otistik çocuğun ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmak için uygulayabileceği pratik süreçler var, Beardon'a göre savunuyor ve bunları üç altın kural olarak gruplandırıyor.

Otizm artı çevre sonucu eşittir. Bu sonuç olumlu veya olumsuz olabilir, ancak otistik olan kişi aynı kalır; sonuca götüren çevredir. Yani başarılı bir sonuç almak istiyorsanız ve otizmi olan kişinin beynini değiştiremeyeceğini kabul ederseniz, değiştirebileceğiniz tek şey çevredir. Ve bu sık sık, ama her zaman değil, o ortamdaki insanlar anlamına gelir.

Otistik olmayan nüfusun geri kalanında kullanacağınız aynı otistik bir kişiyle bağlantı kurma yolunu uygulayacaksanız - onlarla konuşurken, onlara öğreterek - o zaman otistik olmayan kişiyle daha başarılı olursunuz. otistik nüfusla çalışma şansı azalıyor. Temel olarak, geleneksel yol işe yaramayacak.

İçine koyduğun şeyin, çıktıklarınla dengelenmesi gerekiyor. Otistik bir çocuğun uzun vadede kullanmayacakları bir beceri geliştirmesi için saatlerce zaman harcanması gerekmez. İnsanlar otizmli bir çocuğu el yazması için saatler harcayabilir, neden? Yazıya dokunmalarına izin verin. Otizmi yüzünden kavrama zorluğu çeken bir çocuğunuz varsa, onlara bir dizüstü bilgisayar verin. Herkesin hayatını çok daha kolay hale getirir. Esasen savaşlarınızı seçin.

Esneklik anahtardır
Podcast'te Dr Beardon ayrıca davranış, davranış politikaları ve makul düzenlemeleri tartışır.

"Birçok ortaokulda, sadece biraz anlayışın olması büyük bir fark yaratabilir. Çok pahalıya mal olmak ya da büyük olmak zorunda değildir, ancak otistik bir çocuk için çok büyük bir fark yaratabilir. Büyük ölçüde otistik bir çocuğun hayatını okulda daha iyi hale getirebilecek bir şeyden yanayım. Ben koridor geçişi bir kabus olabileceğinden, okul zilinden kurtulmak gerçekten yardımcı olabileceğinden, kademeli geçiş zamanlarının büyük bir hayranıyım. Yapabileceğimiz, başkasına zarar vermeyecek otistik çocuklar için daha etkili olabilecek şeyler varsa, o zaman kesinlikle devam edelim. "

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.03.2020 - Güncelleme: 09.03.2020 11:39 - Görüntülenme: 225
  Beğen | 0  kişi beğendi