T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Gözeler Haraba Ortaokulu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu/MEB

MEB Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesinin Sosyal Etkinlik İzin Başvurularının Değerlendirilmesi ile ilgili Bakanlığın uyarıda bulunduğu yazı;

İlgi yazı kapsamında ilçeniz okullarına/okulunuza yapılan uluslararası yarışma ve sosyal etkinlik izin başvurularının, 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu"na aykırılık teşkil etmeyecek şekilde değerlendirilmesi ve aynı kanunun Kişisel Verilerin İşlenmesi Genel ilkeler bölümü 4, 5, 7 ve 8 inci maddeleri doğrultusunda hareket edilmesi istenilmiş olup;

İlgi (a) Yönergenin Sosyal Etkinlik İzin Başvurularının Değerlendirilmesi bölümü 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendinde "Uluslararası yarışma ve sosyal etkinlik izinleri ile birden çok birimi ilgilendiren sosyal etkinlik izinleri, Ortaöğretim Genel Müdürünün veya görevlendireceği Daire Başkanının başkanlığında oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilir. Bu komisyon ilgili birimlerden daire başkanı seviyesindeki temsilcilerden 4 asıl ve 4 yedek üye olacak şekilde Makam Onayı ile belirlenir. Komisyon, ayda iki kez toplanır ve komisyonun sekretaryası Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür. Yapılan başvurulardan uygun görülenler onaylanır, duyurusu yapılır ve e-okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne işlenir. Söz konusu etkinlikler için gerekli görüldüğü hâllerde ilgili birimler ile resmî kurum ve kuruluşlarının da görüşü alınabilir. Bu amaçla ortaya çıkan iş ve işlemler ile komisyon sekretaryası için Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde yeteri kadar personelden oluşan ekip oluşturulur." hükmü doğrultusunda koordine görevi Genel Müdürlüğümüze verilmiştir.

Aynı Yönergenin Genel Esaslar bölümü 5 inci maddesinin birinci fıkrasında ise "Sosyal etkinlikler; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Türk Millî Eğitiminin genel ve özel amaçlarına, uluslararası sözleşmelere, politika belgelerine, 24/3/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu başta olmak üzere yürürlükte olan mevzuata aykırılık teşkil etmeyecek şekilde yapılır." denilmektedir.

          Bu kapsamda Müdürlüklerinize yapılan uluslararası yarışma ve sosyal etkinlik izin başvurularının, 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu"na aykırılık teşkil etmeyecek şekilde değerlendirilmesi ve aynı kanunun Kişisel Verilerin İşlenmesi Genel ilkeler bölümü 4, 5, 7 ve 8 inci maddeleri doğrultusunda hareket edilmesi istenilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.02.2020 - Güncelleme: 19.02.2020 13:12 - Görüntülenme: 168
  Beğen | 0  kişi beğendi