T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Gözeler Haraba Ortaokulu

Çocuklar için koronavirüs uyarısı.. Aman dikkat!

"Annelerin dikkatli olması lazım"

Özellikle annelerin dikkatli olması lazım. Çocukları Kovid-19 geçirdikten belli bir süre yeniden ateşlenirse hemen sağlık kurumuna başvursunlar.

 Kovid-19'un ne kadar ciddi bir hastalık olduğunu biz yaşayarak gördük. İnsanları bu salgın karşısında çok dikkatli olmalarını istiyorum. Biz kızım taburcu olmasına rağmen hala evimizde maske takıyoruz." diye konuştu.

MIS-C nedir?

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Berna Anıl, MIS-C hastalığının Kovid-19 geçiren çocuklarda 1 ya da 2 ay sonra ortaya çıkabildiğini belirtti.

MIS-C hastalığının çok tehlikeli olduğuna dikkati çeken Anıl, şunları kaydetti:

"Bu hastalık çocuklarda kalp, akciğer, beyin, böbrek gibi organların fonksiyonlarını bozuyor. Edanur da bize getirildiğinde kalp fonksiyonları çok kötüydü ve ağır bir tablodaydı. Hastamıza uyguladığımız ilaçların yanı sıra ECMO cihazına bağladık. Hastanın kanını alıp oksijenlendirip yeniden verdik. Edanur'un sağlığına kavuşup yeniden doğması hem bizi hem de ailesini çok mutlu etti. Bu hastalığın en belirgin özelliği çocuklarda ateşin yükselmesi, vücutta döküntü, gözlerde kızarıklık, karın ağrısı, ishal. Bu durum çoğu zaman apandisitle de karıştırılıyor."

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2021 - Güncelleme: 25.03.2021 11:49 - Görüntülenme: 192
  Beğen | 1  kişi beğendi